Výhody a rizika stavby krbu svépomocí

Autor příspěvku Administrator (admin) na 09.08.2016
Aktuality >>

Krby a tradiční kamna se v posledních letech těší nebývalému zájmu a velmi rychle se vrací do „standardního“ příslušenství moderní domácnosti. Aby ne, vždyť vhodně zvolený krb je skutečnou dominantou a vytváří jedinečnou atmosféru domova. Navíc vyzařuje příjemné a ekologické teplo, tak proč se mu bránit? Nabízí se však otázka, zda se do stavby krbu pustit svépomocí, nebo si přivolat na pomoc odborníka.

 Stavby krbů svépomocí

 Stavba krbu svépomocí obvykle začíná snahou uspořit náklady

Stavba krbu začíná výběrem místa a poté konkrétního modelu krbu. Pokud váš stávající komín neodpovídá požadavkům na odvod spalin, budete ho muset upravit (vložkovat nebo vrtat). Podceníte-li parametry komínu, vystavíte se riziku, že neprojde kolaudací. Odpovídající komín je navíc nezbytný pro správné fungování soustavy. S požadavkem na schválení a revizi komínu se můžete obrátit na certifikované kominictví.

Jakmile absolvujete administrativní část, můžete se pustit do samotné stavby krbu. K největším rizikům patří špatný výběr krbové vložky a následné přehřívání nebo nevyhřívání interiéru a související snížení pohodlí a zvýšení nákladů na vytápění. K častým neduhům neodborné instalace patří nekvalitní, a mnohdy i zdraví ohrožující materiály. 

 

Odborně postavený krb

 

Netroufáte si postavit krb sami ? Využijte služeb našich odborníků.

Stavba krbu svépomocí je lákavá z hlediska úspory nákladů na práci odborníků. Zkušenosti našich kamnářů a krbařů však vypovídají o mnoha případech, kdy se snaha zákazníka ušetřit za každou cenu proměnila v zoufalství celé rodiny. Nic tak nedovede znepříjemnit zimní večery, jako je netáhnoucí krb, nevytopený interiér anebo každý měsíc znovu zadehtovaný komín. Velká část takto provedených svépomocných instalací pak stejně vede k objednání práce odborníka, který většinou nemůže řešit vzniklý problém jinak, než likvidací neodborně postaveného nebo nakoupeného krbu a náhradou zcela jiný typ včetně náročných stavebních a kominických prací. Úspora se tak může změnit naopak na dvojnásobek nákladů, které by zákazník investoval, kdyby si rovnou nechal doporučit a postavit krb zkušeným kamnářem. 

Naši kamnáři a krbaři nabízejí své odborné služby v celé České a Slovenské republice. Obraťte se proto s důvěrou na naše nejbližší kamnářství.

 

 

 

 

 

 

 

Poslední změna: 09.08.2016 na 13:24:47

Zpět

print