Jaké krby a kamna se hodí do konkrétního interiéru?

Autor příspěvku Administrator (admin) na 31.08.2016
Aktuality >>

Rozhodujete se pro krby a kamna a máte velmi fádní nebo žádnou představu o typech, které existují nebo by se hodily do vašeho domu nebo bytu? Kontaktujte naše kamnáře. Díky zkušenostem a profesnímu zaměření našich kamnářů a dalších specialistů se vám dostane kvalifikovaných informací. Necháme Vám vybrat z katalogu moderních i klasických krbů a kamen, díky obrazové dokumentaci si můžete rozvinout vlastní fantazii, co se týče konečného produktu. V neposlední řadě nabízí naši kamnáři bezplatné poradenství při Vašem výběru.

 

Pomůžeme Vám s výběrem kamen a krbuVybrat si můžete mezi otevřenými krby bez krbové vložky, které sice mají malou účinnost vytápění, ovšem mají své kouzlo díky vnímání otevřeného topeniště. Krby s krbovou vložkou mají jednak dekorativní vzhled, ale hlavně díky vložce dokážou místnosti vytápět s podstatně větší účinností. Krbové vložky jsou ocelové nebo litinové s akumulačními vlastnostmi zesilování účinnosti krbu. Pokud jsou opatřeny tepelným výměníkem, umožňují rozvádění tepla do dalších místností. Krby s výměníkem jsou buď teplovzdušné, nebo teplovodní.

Vybrat si můžete dále krby akumulační, ekologické, elektrické a dokonce krby na biolíh. Samostatnou kapitolou je typ obezdění krbu, můžete si zvolit kachlový krb, šamotový, kamenný, mramorový nebo z oceli, skla, dřeva a nerezu, a to jak pro krby interiérové, tak venkovní.

Na oblibě získávají rovněž kamna, s nimiž jsme se dřív mohli setkat spíše v historických budovách, či roubenkách a klasických chalupách. Nyní jsou kamna opět v kurzu. Kamnáři nejen repasují stará kamna, ale jsou schopní postavit nová kamna podle historických i moderních vzorů dle požadavků zákazníka. Moderní kamna je možné zvolit buď sálavá, anebo s výměníkem, podobně jako je tomu u krbů. A stejně jako u krbů si zájemci mohou zvolit použitý materiál: plech, litinu, šamot nebo klasické kachle. Pro vytápění kamny je možné jako palivo použít dřevo, uhlí, dřevěné peletky, biolíh či elektřinu, samozřejmě s ohledem na typ vybraného krbu či kamen.

 

Kamnáři Ekomplex jsou zde pro Vás

Naši kamnáři jsou Vám k dispozici s pomocí při výběru vhodného modelu kamen nebo krbu. Zajistí ale především jejich odbornou montáž, společně s přípravou spalinových cest a zajištění podmínek bezpečného provozu topidla.

Poslední změna: 31.08.2016 na 07:41:35

Zpět

print