Jak dlouho váš krb neprošel odbornou údržbou?

Autor příspěvku Administrator (admin) na 04.10.2013
Aktuality >>

Používáte krb nejen jako designovou součást domácnosti, ale také jako druh topení? Jste na topení z krbu závislí? Každé zařízení se může porouchat a krby nejsou výjimkou. Zejména pokud krb v domácnosti působí již delší dobu. Představte si, že by se uprostřed zimy, tedy ve vrcholu topné sezony, najednou váš krb porouchal. Opravy v zimě jsou nepříjemné a omezující. Předcházejte raději problémům a nechte si krb odborně prohlédnout a provést odbornou údržbu. Můžete předejít mnoha starostem.

 

V krbu je třeba zkontrolovat mnoho věcí

Pokud máte otevřený krb bez krbové vložky, je jeho údržba snazší. Důležité je sledovat především to, zda někde není poškozen žárem, nepraská nebo se konstrukce nedrolí. Mělo by se také překontrolovat jeho napojení na komín, zda není někde poškozené a nepotřebuje opravit. V případě krbů s krbovými vložkami je situace složitější. Samozřejmě, že v tom smyslu, že krbové vložky jsou důležitým mechanismem pro správnou funkci celého krbu. Zajišťují větší sálání a jsou nejdůležitější součástí krbů. Kromě samotné konstrukce a obložení krbu je tedy třeba ještě zkontrolovat stav krbové vložky, případně jí opravit. Se všemi těmito problémy vám dokáží poradit naši zkušení krbaři a kamnáři Ekomplex.

Ani rekonstrukce historických krbů nejsou problém

Rekonstrukce krbůSpeciální službou v naší nabídce jsou také rekonstrukce historických krbů. Máte v domácnosti nebo na chalupě krásný historický krb, který už bohužel nedokáže plnit své funkce? Je vám líto tuto památku vybourat a místo ní pořídit některý z moderních krbů ? I v takovémto případě vám dokážeme pomoci.

Pracovníci Ekomplex provádějí rekonstrukce krbů všech konstrukcí. Krbům a kamnům dokonale rozumíme v každém detailu. Známe historii výstavby krbů a dokáží si tedy poradit i s opravou téměř historických druhů. Výsledkem bude krásný vzhled původního krbu, který bude opět dokonale plnit své funkce. Případně starý krb upravíme tak, aby splňoval současné normy a požadavky na kvalitní vytápění a estetiku.

I staré krby mohou dokonale vytápět více místností

Chcete pomocí krbu vytápět hned více místností najednou, ale mrzí vás, že to váš starý krb nedokáže? Možná budou stačit pouze drobné úpravy. Pokud chcete, aby krb dokázal vytápět více místností, požádejte o pomoc naše krbaře a kamnáře. Některé druhy krbů totiž mohou sloužit i pro vytápění více místností, jen nebudou tak dostatečně vybaveny. Naši krbaři dokáží takové krby poznat. Pokud by to bylo možné, ve spolupráci s profesionálními topenáři zajistí rozvody tepla i do ostatních místností.

Pokud by realizace rozvodů tepla nebyla s původním krbem možná, můžeme vám nabídnout odpovídající náhradu za starý krb. Dokážeme se postarat o demontáž starého krbu, poradíme vám s vhodným výběrem nového modelu a ten pak odborně postavíme a zapojíme. Můžete si také vybrat z mnoha designových vzorů na krbech. V nabídce jsou retro vzory i moderní podoby krbů.

Poslední změna: 04.10.2013 na 09:48:41

Zpět

print